(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
slaná žemlovka - prostě :-)

Potřebné ingredience
rohlíky, nebo housky, nebo bílý toustový chléb,
zelené bylinky,
2 vejce,
mléko,
sůl, 1/ lžičky sušeného česneku
uzenina dle chuti ( nebo zbytky vařeného masa)
1 malý Hermelín, nebo tvrdý sýr,
strouhanka,
máslo
Postup přípravy
1/ nejprve si vymažeme zapékací nádobu a vysypeme strouhankou.
2/ do misky nalijeme mléka a namočíme pokrájemé pečivo.
3/ smícháme rozmáčené pečivo s vejci, solí, bylinkami, pokrájeným masem, či uzeninou, pokrájeným Hermelínem, sušeným česnekem. Konzistenci upravíme přidáním strouhanky.
4/ touto směsí naplníme zapékací misku a pečeme v torubě do zlatova.
Ke konci pečení obložíme malými kousky másla.
Podáváme vlažné ( vychladlé na konzumní teplotu ) - lépe se krájí a nedrobí se, Hermelín se krásně "táhne" mňam , mňam :-)
Za tepla můžeme podávat s bramborem jako hlavní jídlo, ři se zeleninovým salátem.
Chutná i za studena - jen tak do ruky :-)
Dobrou chuť
2/ do misky nalijeme mléka a namočíme pokrájemé pečivo.
3/ smícháme rozmáčené pečivo s vejci, solí, bylinkami, pokrájeným masem, či uzeninou, pokrájeným Hermelínem, sušeným česnekem. Konzistenci upravíme přidáním strouhanky.
4/ touto směsí naplníme zapékací misku a pečeme v torubě do zlatova.
Ke konci pečení obložíme malými kousky másla.
Podáváme vlažné ( vychladlé na konzumní teplotu ) - lépe se krájí a nedrobí se, Hermelín se krásně "táhne" mňam , mňam :-)
Za tepla můžeme podávat s bramborem jako hlavní jídlo, ři se zeleninovým salátem.
Chutná i za studena - jen tak do ruky :-)
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bibianka3
(upraveno)
5. 1. 2010, 12:53
včera jsem dělala bylo to moc dobré,dala jsem malý tousťák a asi 500 ml mléka a měla jsem to řidší jako nádivku tak nevím jaké to má být konzistence?
nahlásit

Terapera
(upraveno)
20. 10. 2007, 10:03
výýborná
mám uloženo v oblíbených
a budu dělat častěji a vám děkuji
za tento skvělý
recept
Katka



















nahlásit

Lukrato
(upraveno)
11. 5. 2007, 22:41
Podobně děláváme nádivku k pečeným masům, jen ještě dáváme muškátový květ...je výborná !!!

nahlásit

Calimerka
(upraveno)
13. 5. 2007, 16:37
@Lukrato
jo, jo, babička podobnou láduje do celého kuřete a zbytek vždy hodí do pekáčku vedle. Bez toho výpeku, pečená samotná " na sucho" je to lepší
je to jako slaný koláč, zkrátka, kam se hrabe Pizza
už jsem jí pekla 2 dny po sobě a pekáček je prázdnej






nahlásit

leni0323
(upraveno)
11. 5. 2007, 22:35
to může být ale dobrůtka


nahlásit

Calimerka
(upraveno)
13. 5. 2007, 16:35
@leni0323
to jóó
už jedu druhý pekáček
mňm. mňam
je to rychlovka



nahlásit